Importeur, inpakbedrijf en distribiteur Eosta verhuisde haar hoofdkantoor en distributiecentrum maandag 3 september definitief naar Waddinxveen. Met de verhuizing slaat het bedrijf achter het merk Nature & More twee vliegen in één klap. Eosta verschaft zichzelf niet alleen de benodigde extra ruimte na meerdere jaren van groei, maar de nieuwe panden in Waddinxveen zijn ook een upgrade qua duurzaamheid van de behuizing.

In juli dit jaar verhuisde Eosta al haar logistieke onderdelen naar de locatie in Waddinxveen. De voorbereidingen voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe pand begonnen enkele jaren terug al.

Materialenpaspoort

Het nieuwe onderkomen van Eosta heeft een lange lijst met circulaire en duurzame kenmerken. Zowel de inrichting als de afwerking van het pand hebben een materialenpaspoort, met daarin alle gebruikte grondstoffen. Hierdoor kunnen de verschillende grondstoffen bij de sloop van het gebouw zoveel mogelijk worden hergebruikt.

Zonnepanelen en regenwater

De duurzaamheid van het nieuwe pand van Eosta krijgt onder andere vorm door het dak van de distributie- en verpakkingshallen, dat volledig wordt bedekt met zonnepanelen. Eosta vangt daarnaast regenwater op voor lokale bewatering van de tuinbouw. Voor het hout in het kantoor gebruikt het bedrijf duurzaam Nederlands iepenhout.

Duurzame keuzes

Overige duurzame beslissingen bij de bouw van het nieuwe onderkomen zijn het gebruik van gerecycled bouwpuin en wc-potten voor een stenen wand en gerecyclede kunststof als grondstof voor de kantoorstoelen. De organisatie achter Nature & More werkt daarnaast aan een natuuromgeving om en op het gebouw. Een complete lijst van alle duurzame kenmerken in het nieuwe pand staat op de website van Nature & More.

Kernwaarden

Eosta omschrijft het nieuwe gebouw als een fysieke uitdrukking van de kernwaarden van de onderneming: ‘authentiek’, ‘samen’ en ‘maatschappelijke verantwoord’. Een opvallend onderdeel binnen het nieuwe gebouw is de brede tribune-trap, die symbool staat voor de verbinding tussen maatschappelijk idealisme en commercieel realisme. De ondernemingsslogan ‘where ecology meets economy’ komt hierbij duidelijk naar voren.

Bron en foto: Eosta.

Gerelateerd