Aardbeienkweker Royal Berry opent een nieuwe kas in het Lingewaardse tuinbouwgebied NEXTgarden. De nieuwe kas heeft een oppervlakte van circa 7 hectare en wordt ingezet voor de teelt van aardbeien. Om de opening van de kas te vieren, organiseerde Royal Berry op zaterdag 30 september een open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur konden alle geïnteresseerden die nieuwe kas en het aardbeienproductieproces bekijken.

De nieuwe kas van Royal Berry staat aan de Clivia, naast een bestaande kas van de aardbeienteler die gevestigd is aan de Rietkamp.

Afspraken

In het verleden ondervonden omliggende bewoners van de kas aan de Rietkamp nogal eens overlast van het vrachtverkeer dat bij Royal Berry af en aan rijdt. Om dit op te lossen, zijn bij de verkoop van de grond aan de Clivia goede afspraken gemaakt tussen het bedrijf en gemeente Lingewaard.

Verbetering leefbaarheid

Naar aanleiding van de gesprekken met de gemeente Lingewaard besloot Royal Berry een aanpassing te doen bij de bestaande vestiging aan de Rietkamp. Door deze aanpassing rijden de vrachtauto’s voortaan via de Clivia om het bedrijf bereiken, zodat inwoners van de Rietkamp geen last meer hebben van het vrachtverkeer. De groei van de glastuinbouw en verbetering van de leefbaarheid gaan zo hand in hand.

Uitbreidingen in NEXTgarden

Binnen tuinbouwgebied NEXTgarden vinden nog verschillende andere uitbreidingen plaats. Zo heeft Karmaplants kortgeleden haar kassenareaal uitgebreid, is de firma Derksen nu bezig met de bouw voor een uitbreiding en breidt ook Zandvoortflowers uit. Verder wordt de doortrekking van de weg Steenbergerveld naar de Geer binnenkort uitgevoerd en zijn de plannen rondom de aanpassingen van de weg Rietkamp in een vergevorderd stadium.

Duurzame en innovatieve projecten

De bedrijvigheid in NEXTgarden beperkt zich niet tot bedrijfsuitbreidingen en aanpassingen aan de infrastructuur. Momenteel is namelijk ook de bouw van een drijvend zonnepark op de Gietwaterplas en een zonnepark aan de Lingewal in volle gang. Verder wordt er ook hard gewerkt aan innovatieve projecten als Ingredient Farm, gebruik van LED-verlichting en het telen van waterlinzen.

Ondernemer Jan van Genderen gaf eerder in Onder Glas van september zijn visie op ondernemerschap. Lees hier het hele artikel.

Tekst: Leo Hoekstra. Foto: Royal Berry.

Gerelateerd