Deze week tekenden Priva en Blue Radix een overeenkomst om hun samenwerking te versterken en verder uit te bouwen. Samen werken ze aan het versnellen van de ontwikkeling van autonome kassen, waar hardware en software zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd. De bedrijven bedienen al een snelgroeiende groep van gezamenlijke klanten met data- en AI-gestuurde oplossingen.

Met deze overeenkomst als uitgangspunt kunnen wereldwijd nog meer bedrijven in de glastuinbouw worden verzekerd van stabiele dataverbindingen, betrouwbare diensten en continue verbeteringen van functionaliteiten. Telers kunnen zo hun data optimaal benutten.

Operationele processen autonoom laten werken

“Glastuinbouwbedrijven dienen altijd zelf hun serviceprovider te kunnen kiezen en te bepalen hoe ze de installaties en systemen in hun kas aansturen. Het beste is een open ecosysteem waarin de allerbeste oplossingen bij elkaar worden gebracht,” legt Meiny Prins, CEO van Priva uit.
Ronald Hoek, CEO van Blue Radix voegt daaraan toe: “Wij ontwikkelen algoritmen die de dagelijkse operationele processen in de kas optimaliseren en autonoom laten werken. Met onze oplossingen voor autonoom telen behalen telers betere operationele en meer voorspelbare resultaten, en kunnen ze tegelijkertijd meer hectares managen.”

Bedrijven vullen elkaar aan

Hoewel beide ondernemingen actief zijn in dezelfde bedrijfstak van de glastuinbouw, vullen ze elkaar ook aan. Blue Radix levert geen hardware en is een onafhankelijke specialist voor autonoom telen en voor het optimaliseren en realiseren van individuele teeltstrategieën met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Priva is marktleider en biedt een breed scala aan hardware- en software-oplossingen die voor de teler nog meer van waarde kunnen zijn.