AgroEnergy organiseert op 21 januari in Rotterdam het symposium ‘Energy4Tomorrow’ over de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Onder leiding van dagvoorzitter Frits Wester zullen diverse topsprekers de ontwikkelingen in de wereld én de energiemarkt behandelen. Centraal staat de ’transitie in de energiemarkt’ en de effecten die dit heeft op de glastuinbouw.

AgroEnergy organiseert elke twee jaar een symposium voor de top 200 van de glastuinbouwsector. Deze keer vindt het symposium plaats in de Lloydzaal van de STC-group, prachtig gelegen aan de Maas op de Lloydpier in Rotterdam.

De transitie in de energiemarkt

Met het inhoudelijke programma wordt vooruit gekeken: hoe ziet de wereld eruit in 2025 op het gebied van 24-uurs economie, ICT, duurzaamheid en voedsel? Ook aan bod komt de marktwerking van de energiesector in 2025: wat zijn de ontwikkelingen in de infrastructuur voor gas en elektriciteit en wat is het effect voor de glastuinbouw. Tevens staat de wereld tussen APX en onbalans centraal, waarbij vier jaar vooruit wordt geblikt.  Intradaymarkt: wat is dat precies? Hoe werkt de koppeling tussen de verschillende systemen en wat is de impact van flow based-marktkoppeling? Hoe kan de markt toegankelijker worden gemaakt, waarbij o.a. het samenvoegen van de regelmarkt en de intraday-markt aan bod komen. Sprekers zijn trendwatcher Adjiedj Bakas; Hans Koenen, directeur Strategie van de Gasunie; Annelies Huygen, bijzonder hoogleraar Ordening Energiemarkten en TNO-onderzoeker; Charel Hakkert, hoofd van de handelsafdeling van Eneco Energy Trade; Mathieu Fransen, expert Europese Energiemarkten en Ben Voorhorst, operationeel directeur van Tennet.

Masterclass: nieuwe business modellen

In de Masterclass Interactive Business Model Design neemt Ferry van Halem, co-founder van Strategiemakers, de bezoeker mee in de wereld van nieuwe business modellen. De opdracht voor organisaties in deze dynamische tijd is om blijvend te vernieuwen en relevant te blijven. Maar hoe doe je dat? Op welke fronten kun je vernieuwen? Hoe zouden nieuwe business modellen in de agrosector eruit kunnen zien? Na afloop van de masterclass is er gelegenheid tot netwerken.

Bron: AgroEnergy, beeld: Mario Bentvelsen