The Greenery heeft een exclusief contract getekend met het Amerikaanse veredelingsbedrijf Plant Sciences Inc. om de komende jaren nieuwe rassen voor aardbeien, frambozen en bramen te ontwikkelen. In het veredelingsprogramma zal de nadruk komen te liggen op smaak, houdbaarheid en rendement.

Plant Sciences Inc. (PSI) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van zachtfruit. Het in Californië gevestigde bedrijf heeft een leidinggevende positie opgebouwd in de ontwikkeling van premium zachtfruit, dat wereldwijd wordt geteeld. Door de samenwerking met Plant Sciences Inc. krijgen Greenery-telers kansen om nieuwe, smaakvolle rassen exclusief op de markt te brengen. Naast smaak en houdbaarheid is het ook van belang dat de rassen een goed rendement voor de teler opleveren.

Samenwerking

De samenwerking met PSI moet resulteren in rassen die niet alleen uitblinken in smaak en houdbaarheid. Door ook te selecteren op plukgemak en een vlakker aanvoerpatroon kunnen telers hun personeel efficiënter inzetten. Tijdens de ontwikkeling van nieuwe rassen, van plantopkweek tot en met het afleveren bij de klant, worden de telers begeleid door een teeltspecialist van The Greenery. De afzetcoöperatie is op deze manier betrokken bij de hele keten, van uitgangsmateriaal tot en met het winkelschap. The Greenery zorgt ook voor teelt- en marketingconcepten om de producten optimaal tot waarde te brengen en beter aan te laten sluiten bij de consumentenbehoefte en het beoogde klantsegment.

Bron: The Greenery. Foto: Mario Bentvelsen.

Gerelateerd