Met de oprichting van GrowOrganiX bundelen familiebedrijven Van Marrewijk uit Maassluis en Max Schwarz uit Villigen (Zwitserland) hun krachten. Het nieuwe bedrijf produceert uitgangsmateriaal voor Europese telers van biologische tomaten, paprika’s, komkommers en aubergines. In het eerste jaar richt het nieuwe bedrijf zich op een productie en verkoop van 2,5 miljoen geënte jonge groenteplanten met Skal, Naturland en Bio Suisse certificering.

GrowOrganiX vestigt zich op de voormalige productielocatie van Plantise in Naaldwijk en bouwt daarmee verder op de fundatie van de bio-afdeling van het bedrijf dat eind maart 2023 ophield te bestaan. Sion Eichmüller (voorheen Vena Vitae) is benoemd tot directeur en geeft leiding aan het nieuw te vormen team waaronder diverse oud-medewerkers van Plantise zoals William van Schie (teeltspecialist) en Simon van Zanten (verkoop).

In najaar starten met zaaien

Eichmüller: “Doordat wij een aantal ervaren medewerkers van het voormalige Plantise aan ons hebben weten te binden, kunnen we een vliegende start maken. De komende maanden werken we hard aan de inrichting en optimalisatie van 4,2 hectare teeltoppervlakte zodat we dit najaar kunnen starten met het zaaien van de planten. In november start het entproces zodat we deze winter telers in Nederland, Duitsland, Engeland, België en Frankrijk kunnen beleveren. Doordat we gebruik maken van de jarenlange ervaring van onze aandeelhouders kunnen we topkwaliteit van het uitgangsmateriaal waarborgen. We hebben daarbij optimale service hoog in het vaandel staan zodat onze klanten zich vervolgens volledig kunnen focussen op hun teelt.”

Founders

Het Zwitserse familiebedrijf Schwarz houdt zich al meer dan 90 jaar bezig met duurzame voeding en planten en levert van zaad tot eindproduct. Van Marrewijk Maassluis is in 1986 opgericht en focust zich via haar dochterondernemingen volledig op de toelevering en advisering van de biologische land- en tuinbouw.