Van den Berg RoseS en Van der Drift Roses gaan per 1 september 2018 een commerciële samenwerking aan. De twee rozenkwekers bundelen de krachten om de vraaggestuurde sierteeltmarkt beter te kunnen bedienen. Door het samenwerkingsverband kan het verkoopteam van Van den Berg RoseS een breed pakket aanbieden van 5 kleuren Avalanche+ en 9 specialties, aangevuld met de rode roos Red Naomi.

Achterliggende gedachte van de commerciële samenwerking tussen Van den Berg RoseS en Van der Drift Roses is de mogelijkheid om de brede assortimenten samen te kunnen voegen. In combinatie met een goed aanbodsysteem hopen beide rozentelers optimaal te kunnen inspelen op de vraag vanuit de markt.

Compleet assortiment

Met de uitbreiding van het productaanbod heeft Van den Berg RoseS naar eigen zeggen het meest complete en exclusieve assortiment grootbloemige rozen. Via het realtime voorraadsysteem en een VMP-koppeling worden de rozen direct vanuit de voorraad besteld. Door de centraal gelegen locaties in Honselersdijk en Delfgauw kan het bedrijf de rozen daarna snel en vers leveren.

Van den Berg RoseS

Van den Berg RoseS is een van de grootste internationale rozenkwekerijen van Nederland. De hoofdvestiging van het teeltbedrijf staat in Delfgauw, maar de rozenkwekerij heeft ook vestigingen in Naivasha (Kenia) en in Kunming (China). In Nederland teelt Van den Berg RoseS grootbloemige rozen op 160.000 m2. De in Nederland geteelde rozen worden onder de merknaam Berg RoseS verhandeld. Vijfennegentig procent van de rozen zijn bestemd voor de internationale markt.

Van der Drift Roses

Van der Drift Roses uit Kwintsheul is al bijna 20 jaar vooruitstrevend bezig, waarbij het altijd de hoogste kwaliteit in de markt nastreeft. De afzetmarkten van de rozenkwekerij liggen verspreid over Europa. Sinds 2007 focust het bedrijf zich op de Red Naomi; een grote, rode roos met een knopdiameter tussen de 9 en 14 centimeter. Voordat Van der Drift Roses de rozen verwerkt, worden ze minimaal 20 uur gekoeld voorgewaterd. Hierdoor verbetert het vaasleven en is de uniformiteit van de bos groter.

Gerelateerd