In het glastuinbouwgebied Het Grootslag in Andijk heeft paprikakwekerij VD Holland een perceel van 12 hectare aangekocht. Het perceel wordt in het voorjaar 2021 bouwrijp gemaakt voor de bouw van een kas en een schuur. “Met deze aankoop kunnen wij ons totale glasareaal laten groeien naar 45 hectare paprika’s”, aldus eigenaar Arnaud van Dijk.

“Wij zijn blij dat we kunnen uitbreiden in Het Grootslag. Het is allemaal nog vrij vers van de pers, de aanbesteding van de kas en schuur moet nog worden opgestart” geeft Van Dijk aan. Na chrysantenteler Fred van Paassen en tomatenteler Het Kraaiennest is dit het derde glastuinbouwbedrijf dat zich vestigt in polder Het Grootslag.

Warmteleiding

Een voordeel van het glastuinbouwgebied is dat de nieuwe kassen kunnen worden aangesloten op de warmteleiding van ECW Andijk. Inmiddels wordt een gasreductie van 80% gerealiseerd via vier aardwarmteputten die aardwarmte leveren voor het glastuinbouwgebied. Dit helpt om de teelt verder te verduurzamen.
De paprika’s uit de nieuwe kassen worden onder het merk PapriCo verkocht door het paprika salesteam van Growers United. Met deze uitbreiding groeit het areaal paprika’s binnen deze coöperatie naar 78 hectare.

Paprikaspecialist

VD Holland is gespecialiseerd in de teelt van paprika. Van generatie op generatie is de teelt van paprika’s geoptimaliseerd. Het bedrijf heeft een teeltwijze eigen gemaakt waarmee ze paprika’s van de beste kwaliteit kunnen garanderen. Het bedrijf heeft al vestigingen in Wervershoof en Andijk. Door het gebruik van alleen maar uiterst moderne glasopstanden in combinatie met de nieuwste technieken behoren ze tot de meest duurzame teeltbedrijven van Nederland.