Waarom zou je je waterbassin afdekken met algendoek, als er ook een zonneconstructie mogelijk is waarmee je geld kunt verdienen? Het idee van Solar Bassin is even simpel als lucratief: drijvende zonnepanelen op waterbassins.

Atze Walstra van The Green World Company ontwikkelde samen met Jeroen Veenema het concept en vertelt met trots waarom dit dé oplossing is voor telers die willen verduurzamen, maar ook streven naar betere bedrijfsresultaten: “Bij zonnepanelen denken de meeste mensen primair aan daken. Maar telers hebben nóg flink beschikbare oppervlaktes die geschikt zijn voor panelen. Loze oppervlaktes in de vorm van waterbassins. Met Solar Bassin maak je je bassin een bron van zonne-energie.”

Water blijft schoon en verdampt niet

Hoe meer de zon schijnt, hoe meer water er verdampt uit het waterbassin en hoe sneller er algengroei ontstaat of er vuil in komt. Algendoek gaat dat tegen, maar Solar Bassin doet dat nog beter. Daarnaast heb je ook nog de winst uit energie-opwekking.

Optimale ruimte-vermogensefficiëntie

Atze legt uit waarin Solar Bassin zich onderscheidt van andere drijvende zonneparken: “Solar Bassin is modulair en flexibel inzetbaar. We gebruiken een gepatenteerd aluminium frame; een zeewaardige aluminium drijf- en draagconstructie. Dat maakt ons systeem langdurig bestand tegen weer en water”. Jeroen vult aan: “Aluminium is degelijker, sterker en duurzamer dan kunststof. Groen moet écht groen zijn, vinden wij. Omdat de constructie sterker is, kun je er meer panelen op kwijt en heb je meer opbrengst per oppervlakte. Je maakt optimaal gebruik van je ruimte en daar verdien je aan. Bovendien draag je bij aan verduurzaming van de glastuinbouwsector.”

Speciaal voor de glastuinbouw

Solar Bassin is speciaal ontwikkeld voor de glastuinbouw door The Green World Company. Een organisatie die met bewezen succes duurzame energieprojecten initieert, realiseert en exploiteert. Wat The Green World Company voor jou kan doen? Atze: “Jou helpen bij de realisatie van jouw eigen drijvende, rendabele zonnepark. We regelen de subsidie-aanvraag, maken een pasklaar ontwerp, realiseren het project en zorgen voor het onderhoud.”

Meer weten? Of gelijk SDE++ aanvragen? Kijk snel op onze website!