Op 13 en 14 december bieden de Brabanthallen in Den Bosch onderdak aan AgriFoodTech 2017. Parallel aan de eerste beursdag vindt het Platform Congres plaats. Vanuit het thema ‘(W)eten wat je niet (w)eet’ verkennen internationale sprekers de toekomst op het snijvlak van consumentengedrag, de voedingsmiddelenketen en technologie. Beurs en congres zijn gratis toegankelijk.

Na een succesvolle eerste editie in 2016 biedt deze vakbeurs in 2017 opnieuw een gevarieerd programma met 110 beursexposanten en een leerzaam congres. Dankzij het actuele congresthema en sprekers van naam zal het congres telers uit zowel voedingstuinbouw als sierteelt aanspreken.

De innovaties binnen de agri en food sector volgen elkaar in hoog tempo op om de wereld blijvend van voedsel te voorzien, schaarste aan te pakken en in te spelen op de veranderende voedselketen. Efficiënter, effectiever, duurzamer en anders produceren is de boodschap voor zowel primaire producenten, voedselverwerkers en machinebouwers. Op AgriFoodTech 2017 komen deze sectoren bijeen en (ver)bouwen ze samen de toekomst.

Tijdens het congres op 13 december staat vooral de consument centraal. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen. Om je onderneming toekomstbestendig te maken en houden, moet je (w)eten wat je niet (w)eet.

Tekst: Jan van Staalduinen.

Gerelateerd