Greenco heeft met Agro Care overeenstemming bereikt over de verkoop van de teeltlocatie Wieringermeer. De betreffende kas heeft een areaal van 10 hectare belichte tomatenteelt en omvat verder 10 hectare onbebouwde grond. De vaste medewerkers die op de teeltlocatie in Noord-Holland werkzaam zijn, gaan over naar Agro Care. In totaal gaat het op de teeltlocatie om maximaal 100 werknemers, waarvan een klein deel in vaste dienst is.

Greenco opende in 2015 de moderne kas in de Wieringermeerpolder met als doel het hele jaar door snacktomaten van hoge en constante kwaliteit van Hollandse bodem te leveren. Onder de overnameafspraken blijft dit onverminderd mogelijk. In de praktijk is gebleken dat de afstand van de Wieringermeer tot de overige teeltlocaties logistieke en operationele nadelen met zich meebracht.

Samenwerkingsverbanden

Robert Ketelarij, CEO Greenco: “In ons businessplan hebben wij al enige tijd geleden onze koers verlegd naar investeren in co-creatie, samenwerkingsverbanden en partnerships. Daarmee willen wij ons concept- en productportfolio verder verbreden. De verkoop van de teeltlocatie in Noord-Holland geeft een krachtige impuls aan dat beleid.”

Tommies

Greenco beschikt over teeltlocaties in Someren, Helenaveen en Honselersdijk en zal daar de eigen teelt blijven voortzetten. Het bedrijf is de eerste producent en verpakker van snackgroenten in Nederland. De snackgroenten worden onder verschillende merknamen verkocht. De meest bekende merknaam is Tommies. Deze tomaatjes teelt het bedrijf zelf op locaties in Honselersdijk, Someren en Helenaveen. De distributie en verpakking vindt plaats in Honselersdijk.