Kassenbouwer en turn-key speler BOM Group vierde het afgelopen weekend haar 50ste verjaardag. Nederlandse en internationale relaties waren uitgenodigd om dit heugelijke feit te vieren.

Het weekend begon met een innovatieontbijt voor buitenlandse relaties met lezingen over de ontwikkelingen in de internationale tuinbouw door Sjaak Bakker van Wageningen UR Glastuinbouw en Mike Vermeij, CEO van BOM Group. Op zaterdagmiddag bezochten meer dan 400 Nederlandse relaties de feestelijk geklede hal op de nieuwe locatie van BOM Group in Hoek van Holland.

Innovatieroute

Het jubileum stond in het teken van innovaties uit het verleden en het heden. In het nieuwe kantoorgebouw was een innovatieroute uitgestippeld met presentaties van de BOM innovaties uit het verleden, zoals het stormbestendige kasdek, het swing vent-mechanisme, de 8,00 meter traliekas en nog veel meer.
In de feestelijke hal werden de nieuwe innovaties getoond, zoals de Winterlichtkas. Dit concept, in combinatie met een nieuw type scherminstallatie, schermdoek en diffuus glas, levert 10% meer licht op. De Winterlichtkas wordt momenteel gebouwd op het terrein van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk. In de komende periode zullen er diverse gewasproeven worden uitgevoerd. Volgens directeur Mike Vermeij ligt de toekomst van de BOM Group in innovatie en samenwerking om zo een waardevolle bijdrage te blijven leveren aan de ontwikkeling van de internationale tuinbouw.

Bron: BOM Group, beeld: Rolf van Koppen