Op de eerste beursdag van HortiContact in Evenementenhal Gorinchem werd Broekhof bekroond met de Innovatie Award 2022 met haar innovatieve product Recy 100 folie. Er waren in totaal 19 innovaties door exposanten aangemeld bij de organisatie. Uit deze inzendingen waren onlangs drie innovaties genomineerd. Verder ging het om innovaties van Signify en PATS-drones.

“Super gaaf, we zijn blij verrast”, was de eerste reactie van Suzanne Hiddink, Marketing Manager bij Broekhof. “Wij willen graag de jury bedanken. Het is een mooie waardering voor al het werk. Wij werken samen voor dit project met onze partners Circulair Plastics en KRAS Recycling. Het is een uniek project waar heel de keten aan meewerkt. Nogmaals, wij zijn ontzettend blij dat wij deze Award mee mogen nemen.”

Oneindig te recyclen

De winnende innovatie is ontwikkeld, omdat plastic bloemhoezen en krimpfolie nog te vaak in de verbrandingsoven belanden. Hiddink: “Zonde, want dit materiaal is oneindig te recyclen. De Recy 100 folie is gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal dat afkomstig is van plastic afval uit de horti-sector.” Het plastic afval wordt ingezameld bij bloemverwerkers door heel Europa en teruggebracht via de Nederlandse veilingen naar KRAS Recycling. Circulair Plastics maakt vervolgens nieuw folie, waarvan de verpakkingsleverancier nieuwe bloemenhoezen maakt. Deze ketensamenwerking gaf uiteindelijk de doorslag voor de jury om Broekhof de HortiContact Innovatie Award 2022 toe te wijzen.