Onze zoon van 16 jaar is tegenwoordig wel erg vaak bij ons aan het werk. Uiteraard vind ik het als vader prachtig dat hij een liefde ontwikkelt voor de sector, het bedrijf en het ondernemerschap. Wat me wel een beetje dwars zit, is dat ze op zijn school in coronatijd wel erg weinig contacturen hebben. Leert hij straks wel genoeg om een goede basis mee te krijgen?   

Als ik naar mezelf kijk is het eigenlijk niet veel anders. In de maanden september, oktober en november was het andere jaren altijd erg vol in mijn agenda met bijeenkomsten en netwerkmomenten zoals beurzen, FloraHolland meetings, Westland Event et cetera.

Zelfs excursies lopen we nu niet meer. Voorheen kwam je voor je gevoel bijna niet aan je gewone werk toe. Dit jaar is de leegte in deze maanden extra voelbaar. Het is buiten donker en het wordt alweer koud. Menselijk contact wordt in deze maanden extra gewaardeerd. En dat is precies wat er niet is. Ook als ondernemer loop je hierdoor veel kennis, contacten en andere ideeën mis. Online is af en toe handig, maar is zeker niet de vervanging van het menselijk contact.

Dus als het netwerken wegvalt, waar halen we dan onze inspiratie vandaan? Zelfs de inkijkjes in een plaatselijk restaurant of de informele gesprekken op de voetbalclub zijn weggevallen, waar je buiten het plezier soms ook nieuwe informatie opdoet. Die netwerken hebben we hard nodig om ons weer op de nabije toekomst voor te bereiden. Zodra het kan moeten we dus weer buiten ons bedrijf treden om te netwerken.

Zoals de jeugd dit coronatijdperk iets mist in hun ontwikkeling, geldt voor ons eigenlijk hetzelfde. Dus hopelijk gaat mijn zoon op korte termijn weer veel naar school en kijken wij uit naar de samenkomsten met collega’s en andere netwerkmomenten. Ik merk dat het netwerken niet anders is dan een gezellig avondje stappen met vrienden of een voetbalwedstrijd beleven in het stadion. We gaan het allemaal veel meer waarderen als we straks weer mogen.

Ronald van Veen, gerberateler in De Lier