WateringNow.com is een watergeefapplicatie die Delphy, B-Mex en Florinco hebben ontwikkeld. Tijdens de beurs IPM Essen vond de eerste presentatie aan telers plaats, maar ook op HortiContact Gorinchem kunnen telers kennismaken met de nieuwe applicatie.

De noviteit geeft de vochtigheid in de pot in grafieken weer en geeft telers handvatten en advies over het beste moment om water te geven. De vochtigheid in de pot kan met sensoren van verschillende leveranciers worden gemeten. Een groei- en klimaatmodel berekent de verwachte verdamping op basis van plantontwikkeling en weersverwachting. Telers kunnen zelf randvoorwaarden instellen die voor het type plant en watergeefstrategie gewenst zijn. De uitkomst is een helder overzicht van de kraanvakken, met vochtgehalte in de pot en advies voor het moment van watergeven voor de eerstkomende dagen.

De afgelopen periode is de watergeefapplicatie getest, zowel in een proefopstelling als op een potplantenkwekerij en de resultaten zijn boven verwachting. WateringNow.com is volledig web-based en op de gelijknamige website staat meer uitleg over de applicatie.

MEER INFO: DELPHY, STAND 564