Na een samenwerking van acht jaar stopt Roger Abbenhuijs als hoofdredacteur van vakblad Onder Glas en de Engelstalige titel In Greenhouses magazine. Op 1 augustus aanstaande treedt hij in dienst bij Glastuinbouw Nederland, waar hij het communicatieteam gaat versterken. In een eerste reactie zegt uitgever Wouter van Esch het vertrek van de hoofdredacteur enorm te betreuren.

“Wij zijn ook verrast door het besluit van Roger. De afgelopen jaren hebben we samen met alle medewerkers een hecht en goed functionerend team gevormd. Desondanks gunnen we het hem uiteraard van harte om een volgende stap in zijn carrière te maken”, aldus de uitgever.
In de zomer van 2011 maakte Abbenhuijs de overstap naar het onafhankelijke vakblad Onder Glas. In eerste instantie parttime, als rechterhand van de toenmalige hoofdredacteur Henk van Esch. In de jaren daarna nam hij het stokje volledig van hem over en werd hij ook verantwoordelijk voor de inhoud van In Greenhouses magazine, dat vier keer per jaar wordt verspreid onder high-end glastuinders over de hele wereld.

Hoge waardering

Terugkijkend stelt de vertrekkende hoofdredacteur dat hij in genoemde periode erg veel heeft geleerd. “Niet alleen op gebied van teelt en teelttechniek, door letterlijk bovenop de inhoud te zitten, maar vooral ook door de manier van werken binnen het team van Onder Glas. De lat wordt elke maand weer erg hoog gelegd. Het werkt zeer motiverend dat uitgebreid lezersonderzoek elke drie jaar aantoont dat telers dit onderkennen en het blad een hoge waardering geven.”
Desondanks acht Abbenhuijs de tijd rijp, om na bijna dertig jaar vakbladen maken, een andere uitdaging aan te gaan. “Afgelopen jaren heb ik regelmatig samengewerkt met Glastuinbouw Nederland. Ik vertrouw erop dat ik met mijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan hun communicatiedoelstellingen voor de korte en langere termijn.”

Toekomst

“Mede namens alle medewerkers van Onder Glas bedanken we Roger voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren. We wensen hem heel veel plezier en succes in zijn nieuwe werkkring. We zijn blij dat we ook in de toekomst met hem kunnen blijven samenwerken in zijn nieuwe functie. Op dit moment zijn we achter de schermen druk bezig om een goede opvolger te vinden” besluit uitgever Wouter van Esch.