Met de overname van de Taiwanese Phalaenopsis-veredelaar SOGO Orchids stapt Dümmen Orange in een nieuwe productgroep. Ook wordt met de overname de weefselkweek-capaciteit van Dümmen Orange verdubbeld.

SOGO Orchids is een in Taiwan gevestigde producent van uitgangsmateriaal voor de Phalaenopsis-teelt en levert jonge planten aan afnemers in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië en Afrika. Verder onderscheidt Sogo zich op de markt door de vooraanstaande positie die het bedrijf inneemt op het gebied van de veredeling van dit gewas. In totaal zijn er ongeveer 250 mensen werkzaam. In de kassen in Taiwan produceert SOGO jonge planten voor de lokale markt. Verder vervullen die kassen een belangrijke rol in de R&D van het bedrijf. Met het oog op een onbelemmerde export naar de Verenigde Staten en Australië zijn de kassen gecertificeerd door de USDA en de AQIS. De moderne faciliteiten voor de weefselkweek zijn sterk geautomatiseerd en beantwoorden aan de hoogste hygiënevoorschriften.

Netwerk en know-how

Dankzij de overname kan Dümmen Orange zijn positie op de snel groeiende Aziatische markt versterken. De uitstekende producten van SOGO en de R&D faciliteiten, het klantenbestand en het distributienetwerk van Dümmen Orange lijken logischerwijs een winnende combinatie. “Door deel uit te gaan maken van Dümmen Orange kunnen we blijven groeien en dankzij hun netwerk zijn we straks in staat ons uitgebreide assortiment aan meer klanten wereldwijd te leveren. De innovatie bij SOGO krijgt ook een nieuwe impuls doordat wij hun technische know-how kunnen gebruiken bij het creëren van nog betere producten en diensten”, motiveert Jeffrey Feng, algemeen directeur van SOGO, de overname.
Biense Visser, CEO van Dümmen Orange: “Phalaenopsis staat voor een belangrijke productgroep in de sierteelt met grote kansen tot verdere groei. We gaan door met het doen van verdere toevoegingen in deze groep van tropische planten. Samen met onze telers en retailpartners bouwen wij de leidende positie en bekwaamheden van SOGO niet alleen in Azië verder uit, maar ook in de rest van de wereld.” Bij Dümmen Orange werken inmiddels wereldwijd meer dan 7.000 mensen. De omzet bedraagt 260 miljoen euro.

Bron/foto: Dümmen Orange.

Gerelateerd