Het doel van de Airmix installatie van Van der Ende Groep is om te zorgen voor een optimaal kasklimaat. Dankzij de modulerende kleppen kan een teler de juiste mix van koude en warme lucht in de kas brengen. Op deze manier is het mogelijk om met een gesloten schermdoek te ventileren en te ontvochtigen. Tevens werkt de installatie als een horizontaal circulatiesysteem, waardoor dit een multifunctioneel systeem betreft.

De Airmix is een modulair systeem (1 op 250 tot 1.000 m²) en is inzetbaar in zowel nieuwe als bestaande kassen. De richting van de luchtstroom kan worden gestuurd door de uitblaasgeleidingsplaat (optioneel). Deze zorgt ervoor dat de luchtstroom niet direct richting het schermdoek of het gewas beweegt.

Op de beurs toont de leverancier het nieuwe model G. Dit type wordt aan een aluminium goot gemonteerd en is gemakkelijk te integreren in het schermsysteem. Bij iedere aanvraag of opdracht tussen maart-juli 2020 kunnen telers een 4 uur durende masterclass ‘Ontvochtigen en koelen’ van Peter van Weel gratis bijwonen.

Van 2 maart tot 30 juni 2020 is het mogelijk EG-subsidie (25% van de investeringskosten) aan te vragen op een investering in een luchtbehandelingssysteem waarmee energiezuinig kaslucht wordt ontvochtigd. De Airmix valt onder deze subsidie.

MEER INFO: VAN DER ENDE GROEP
STAND D104