Dat familiebedrijf Karma Plants in Bemmel, sinds 2000 gevestigd in tuinbouwgebied Next Garden (Bergerden), geen doorsnee anthuriumkwekerij is, wordt al snel duidelijk in de verwerkingsruimte. In lange, kleurige rijen staan veertien soorten anthuriums in verschillende kleuren en potmaten klaar om via de bloemenveilingen te vertrekken naar heel Europa.

Negen soorten zijn zo exclusief dat alleen het Bemmelse bedrijf ze levert. De jongste telg is de Karma Joli Duo, de eerste succesvolle tweekleurige anthurium ter wereld, vertelt marketing manager Lydia Langelaan enthousiast. “Samen met het gepassioneerde team, dat bestaat uit 24 mensen, werken we met veel passie aan een constante kwaliteit.”

Ze omschrijft het jonge team als dynamisch en progressief, dat bol staat van de nieuwe plannen en de toch al stevige kwekerij (6,5 ha) wil laten doorgroeien. “We zijn druk bezig om het oubollige imago van de anthurium steeds frisser en meer trendy in de markt te zetten. Door onze exclusieve soorten en toegevoegde waarden voor de komende jaren gaat dit zeker lukken. We willen onze passie zo overbrengen op de klanten dat zelfs de planten het merken.”

Tekst: Gert Janssen, beeld: Vidiphoto