Op donderdag 11 april vindt in de Schiecentrale in Rotterdam het HeroFestival plaats. Dit jaarlijkse evenement van HortiHeroes, Foodcluster Rotterdam en VNO-NCW Westland-Delfland brengt koplopers, innovators, overheid, kennisinstellingen, startups, entrepreneurs en investeerders in de Food & Flower Industry op inspirerende wijze met elkaar in contact.

HortiHeroes organiseert activiteiten en events om jong innovatie- en ondernemerstalent, studenten, startups en het tuinbouwbedrijfsleven te inspireren en met elkaar te verbinden. Sprekers en business cases van buiten de sector dienen dikwijls als voorbeeld. Dat is ook het geval op het HeroFestival, dat dit jaar in het teken staat van ‘Global Challenges, Dutch Solutions’.

Innovatiemarkt

Het programma omvat een innovatiemarkt met startups, pitches van deelnemers aan de Heroes Academy 2018 en 2019, workshops en lezingen van aansprekende entrepreneurs zoals Ynzo van Zanten (Tony’s Chocolonely), Bob Hutten (de Verspillingsfabriek), Jurriaan Ruys (Land Life Company) en innovators van Lely, The Fork, Microsoft en Samsung.

Duurzame wereld

“Het wordt een fantastische, inspirerende en dynamische middag”, verwacht community & event manager Fabienne Gram. “Vorig jaar beleefde het festival zijn eerste editie en kwamen er meer dan tweehonderd bezoekers. De reacties waren dermate positief, dat we uit durven gaan van een nog grotere opkomst. Er is heel veel nieuws te zien, te horen en te ervaren, onder andere over het door Microsoft gewonnen Autonomous Greenhouse project en over legale cannabisteelt. Iedereen die innoveren en ondernemen een warm hart toedraagt en wil bijdragen aan een betere, duurzame wereld, is welkom.”
Uitgebreide informatie over de programmering, toegangsprijzen en aanmelden is te vinden op de website van het evenement.

Tekst: Jan van Staalduinen.

Gerelateerd