Zijne Majesteit de Koning is donderdagochtend 14 september aanwezig bij de viering van het 50-jarig jubileum van Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Tijdens zijn bezoek opent de Koning het nieuw ontwikkelde ‘Experience Centre’ van Koppert. De onderneming richt zich op biologische gewasbescherming en verduurzaming van teelt.

Het familiebedrijf startte vijftig jaar geleden met biologische gewasbescherming in de tuinbouw. De gedachte was om zogenaamde ‘plaaginsecten’ die gewassen aantasten te bestrijden met natuurlijke vijanden in plaats van met chemische middelen. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationale onderneming met 25 dochtervestigingen.

Koninklijk programma

De Koning begint het bezoek met de opening van het Experience Centre, een informatiecentrum dat is ontwikkeld voor telers, onderzoeksinstellingen, studenten en overheden uit binnen- en buitenland. Zij krijgen op een interactieve manier inzicht in de visie van het bedrijf, onderzoek en ontwikkeling en het productieproces. Na de opening ontmoet de koning een aantal medewerkers van Koppert en is hij aanwezig bij de opening van het internationale jubileum seminar.

Foto: RVD/Frank van Beek.

Gerelateerd