Peter Dekker Installaties, de grootste scherminstallateur ter wereld uit Naaldwijk, is overgenomen door de KUBO groep. Dat maakten beide bedrijven deze week bekend op de Fruit Logistica in Berlijn. Een logische stap volgens de kassenbouwer en de scherminstallateur, want de markt waarin beide bedrijven opereren consolideert, professionaliseert en verandert.

Peter Dekker Installaties (PDI) is al jaren de exclusieve leverancier van scherminstallaties van de kassenbouwer. Klanttevredenheid is topprioriteit en de toeleveranciers zetten zich continu in om de allerbeste kwaliteit en betrouwbaarheid te leveren.
Ook innovaties zijn enorm belangrijk bij beide partijen. Zo is de scherminstallateur de uitvinder van het Slip-in systeem. En de kassenbouwer vond de Ultra-Clima kas uit, de eerste semi-gesloten kas ter wereld. Dat concept is op diverse vlakken revolutionair, innovatief en duurzaam.
“PDI zal gewoon PDI blijven” zegt Wouter Kuiper, directeur van de KUBO groep. Het bedrijf heeft een eigen sterke bedrijfscultuur en haar eigen unieke klanten. De huidige directie blijft dan ook op haar post en behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf.

Wereldwijde scherminstallateur

Peter Dekker: “De medewerkers werken al jaren samen en kunnen lezen en schrijven met elkaar. We waren al jarenlang partners, maar nu geven we elkaar het jawoord.”
Sinds 1984 bouwt PDI met bezieling aan het familiebedrijf én aan de glastuinbouw wereldwijd. Hun nuchtere aanpak heeft geholpen expertise te verwerven in de technologie van scherminstallatiesystemen. Ze hebben risico’s genomen, geïnvesteerd en ontwikkelden eigen producten.
Het familiebedrijf gelooft in het maken van topkwaliteit schermsystemen. Dit hebben ze de afgelopen 35 jaar gedaan, binnen Europa maar ook de rest van de wereld. Met een duurzaam assortiment hoogwaardige, innovatieve schermsystemen, op maat gemaakt, eenvoudig in gebruik en ontworpen om te overtreffen.

Wereldwijde kassenbouwer

Bij KUBO kunnen ze inmiddels terugkijken op 75 jaar historie in de glastuinbouw. Een familiebedrijf met een stabiele basis, waar de derde generatie aan het roer staat. Met de kennis en ervaring die in al die jaren is opgedaan, richten ze zich voortdurend op nieuwe ontwikkelingen, zoals ze dat altijd al hebben gedaan.
De kassenbouwer loopt voorop met een duurzame kijk op de bedekte teelt wereldwijd. Eigen research en development liggen ten grondslag aan unieke innovaties zoals bijvoorbeeld de Ultra-Clima kas. Continu investeert het bedrijf in vernieuwing en verbetering; niet alleen van complete kasconcepten, maar ook van gevels en roeden met rubber en goten. Vorig jaar nam investeringsmaatschappij NPM Capital een minderheidsbelang in het kassenbouwbedrijf.