Door legalisering groeit de teelt van medische cannabis snel in een groot deel van Amerika en Canada. Lemnis Oreon, de Nederlandse producent van hoogwaardige LED-armaturen voor de glastuinbouw, speelt daarop in door het sluiten van een distributieovereenkomst met HybridTech LLC. Deze gerenommeerde installateur uit het Amerikaanse Oregon wil de LED’s van Lemnis betrekken in een groot aantal projecten in de Verenigde Staten.

Momenteel is het in een flink aantal staten in Amerika toegestaan om medische cannabis te telen. En in een klein aantal staten is het gebruik en telen van recreatieve cannabis eveneens gelegaliseerd. Dat voor de teelt van cannabis kassen wordt gebruikt, is nog relatief nieuw. Om de teelt professioneel aan te pakken, gebruiken telers belichting. Inmiddels beginnen steeds meer ondernemers de voordelen van LED ten opzichte van traditionele SON-T belichting te ontdekken, meldt Lemnis Oreon.

Specifiek voor medische cannabis

Volgens de leverancier sluiten de specifieke eigenschappen van de Oreon Grow Light goed aan bij de teeltuitdagingen binnen de glastuinbouw en de medische cannabis sector. Dit wordt ook onderkend door installateur HybridTech die om die reden de LED-armaturen van Lemnis Oreon gaat verkopen. De armaturen zijn watergekoeld en zorgen voor efficiënt licht zonder opwarming van de kas. Hierdoor hoeft de teler minder te ventileren, wat onder meer resulteert in betere CO2-waarden. Uiteindelijk levert dit een kwalitatief hoogwaardigere opbrengst, tegen lagere exploitatiekosten. De waterkoeling zorgt ervoor dat telers volledige controle hebben over het klimaat in de kas en de teeltstrategie. Recent, in Nederland uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek toont aan dat met de watergekoelde LED-lampen van Lemnis Oreon uitstekende teeltresultaten kunnen worden behaald.

Partner met specifieke kennis

Daniel Gustafik, ceo van HybridTech, is enthousiast over de samenwerking met Lemnis Oreon: “Ik ben al jaren actief in de industrie, maar ben niet eerder een lamp met deze kwaliteit en met deze goede resultaten tegengekomen. In tegenstelling tot andere lampen, biedt de watergekoelde lamp op alle fronten vele voordelen.”
“Wij zochten een partner met uitvoerige kennis en kunde binnen de markt van medische cannabis en een partner die veel ervaring heeft op het gebied van verlichting en koeling van kassen. In HybridTech hebben we de ideale partner gevonden. Zij weten de specifieke voordelen van onze verlichting, zoals waterkoeling bij een hoge lichtoutput, maximaal te benutten”, aldus Jan Mol, directeur van Lemnis Oreon.

Bron/foto: Lemnis Oreon.

Gerelateerd