Het LoRa-netwerk, dat deze zomer in het Westland is uitgerold, is genomineerd voor de Rising Star Award van de Telecom Inspirience Awards. Met het LoRa (Long Range Low Power) netwerk van de Maasdijkse VTM Groep is het mogelijk om vele soorten sensoren in onder meer de tuinbouw via het Internet of Things met de Cloud te verbinden. De regio kan sneller innoveren door het inzetten van draadloze sensoren die grote datastromen uit de tuinbouw kunnen genereren.

Het Internet of Things (IoT) wordt volgens experts het volgende ‘big thing’. En de telecomwereld speelt daar actief op in, onder meer door speciale netwerken op te bouwen die (draadloze) sensoren met het internet of things koppelen. De VTM Groep richtte zes jaar geleden M2M Services op dat zich focust op M2M/IoT-oplossingen. Sinds deze zomer heeft M2M Services een eigen LoRa-netwerk in het Westland. De lancering van Lora Westland maakt M2M Services kandidaat voor de Rising Star Award van de Telecom Inspirience Awards.

Toepassingen in tuinbouw

M2M Services brengt met Lora Westland het Internet of Things dichter bij ondernemers in het Westland. Met name door de hoogstaande ontwikkelingen in de glastuinbouw is deze regio een van de meest innovatieve regio’s in Nederland. De toepassingsmogelijkheden zijn divers. In de tuinbouw meten de ondernemers van oudsher al heel veel onderdelen in hun bedrijfsvoering; temperatuur, luchtvochtigheid, CO2. Die sensoren zijn er al in vele gedaanten, maar vooral bedraad. Met LoRa kunnen die sensoren ook draadloos worden toegepast. Dit kan grote veranderingen in teeltoptimalisatie teweegbrengen, omdat de toepassing van sensoren veel flexibeler wordt. Ook ontstaan hierdoor veel nieuwe verdienmodellen bij de telers, maar zeker ook bij hun toeleveranciers.

Over de Telecom Inspirience Awards

Deze Telecom Inspirience Awards hebben als doel de mooiste cases uit het Telecom-partnerkanaal te belonen. Begin november wordt via TBMnet.nl en TBM Magazine bekendgemaakt welke cases en business partners genomineerd zijn in de diverse categorieën. De uitreiking wordt omkleed met een gala in het Rotterdamse Zalmhuis.

Update 17 november 2016:

M2M Services won de Rising Star Award 2016 voor de uitrol van het eigen LoRa-netwerk, LoRa-Westland! Kijk voor meer informatie op de website van M2M Services.

Bron/foto: M2M Services.

Gerelateerd