Medicinale cannabis kan prima geteeld worden in kassen met LED belichting. Als de cannabisplanten met LEDs worden belicht, produceren sommige rassen zelfs meer medicinaal actieve stoffen in vergelijking met even intensieve belichting met SON-T lampen. Uit het onderzoek van Wageningen University & Research bleek verder dat de medicinale cannabis goed onder hoge lichtniveaus geteeld kan worden.

De vraag naar medicinale cannabis neemt wereldwijd sterk toe. Daarmee neemt ook de vraag naar veilige, betrouwbare en efficiënte productiemethoden toe. Glastuinbouwexperts van Wageningen University & Research hebben daarom in het voorjaar van 2016 onderzoek gedaan naar de invloed van de teeltomstandigheden op de groei en opbrengst van medicinale cannabis. Hierbij is onder andere de hoeveelheid Cannabidiol (CBD) en Tetrahydrocannabinol (THC) gemeten. Cannabidiol (CBD) wordt in Nederland gebruikt in de behandeling van onder meer Multiple Sclerose. THC wordt gebruikt tegen aandoeningen als het syndroom van Gilles de la Tourette, therapieresistent glaucoom en bij klachten als gewichtsverlies, misselijkheid en braken.
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Lemnis Oreon, ontwikkelaar en producent van LED verlichtingsconcepten en PB Techniek, toeleverancier voor de internationale tuinbouw.