Onafhankelijk van de omgevingstemperatuur een kwalitatieve meting doen van de stengeldiameter en bladdikte van zelfs de kleinste stengels en het dunste blad: het kan met de nieuwe PhytoClip-sensoren die 2Grow onlangs op de markt heeft gebracht. “Door deze sensoren komen gewassen zoals aardbeien, sla, kruiden en ook steeds meer sierteeltgewassen in beeld”, vertelt Maxime Dedecker van het jonge, Vlaamse bedrijf.

“Met het blote oog ontdekken wij als mensen vaak te laat dat een gewas stress heeft”, legt Dedecker uit. “Met goede data kan een teler bijvoorbeeld het kantelpunt achterhalen waarop een plant overschakelt van vegetatief naar generatief. En met behulp van deze sensoren is de start van de eerste watergift te bepalen. De data van onze sensoren laat zien wanneer het gewas echt water nodig begint te krijgen.”

De leverancier verhuurt de sensoren in een jaarlijks pakket waarbij hardware/software én service zijn inbegrepen. Op elke kit kunnen twee sensoren worden aangesloten, waardoor de teler twee keer de stengeldiameter, twee keer de bladdikte of een combinatie van beide kan meten.

MEER INFO: 2GROW
STAND D209