Binnenkort treden twee nieuwe leden toe tot telersvereniging Decorum. Beiden zijn specialist in het broeien van producten van bol tot bloem. Middenweg Flowers heeft meerdere soorten irissen en Van Noort Hyacinten teelt al jarenlang de voorjaarsbloem hyacint. Met de komst van deze bedrijven heeft de vereniging inmiddels 22 leden die snijbloemen telen.

Middenweg Flowers

Murat en Can Kaya zijn de trotse eigenaren van Middenweg Flowers in Poeldijk. Sinds 2005 telen zij jaarrond irissen. Van september tot halverwege juni telen ze in de kas en wanneer de zomermaanden aanbreken, telen ze op een buitenveld. In de wintermaanden zijn er ‘slechts’ twee soorten verkrijgbaar en in het begin van de zomer wordt het aantal uitgebreid naar tien soorten. Onlangs hebben ze vijf soorten exclusieve geverfde soorten irissen toegevoegd aan het assortiment.
Bloemen van kwaliteit leveren staat hoog in het vaandel bij deze ondernemers, omdat zij er alles aan doen om de beste irissen op de markt te brengen. “Onze keuze voor Decorum is eenvoudig uit te leggen: wij geloven erin dat je samen sterker staat, zeker in een veranderende markt” aldus Can Kaya.

Van Noort Hyacinten

Frank, Ruud en Fieke van Noort in Voorhout zijn specialisten in het broeien van hyacinten sinds 1972. Vanaf die tijd heette het bedrijf C.A. van Noort en Zn, onder leiding van opa Cor en vader Wil. Sinds 2010 ligt de focus volledig op het broeien en is de bedrijfsnaam veranderd naar Van Noort Hyacinten.
De familie van Noort teelt – als één van de weinige hyacintenbroeiers – de bloembollen op water, hierdoor kunnen zij schoon en efficiënt werken. De bloemen die zij produceren zijn van zware kwaliteit, zijn rond de 30 centimeter en staan voor gegarandeerde kwaliteit. Het assortiment bestaat uit wel vijftien soorten, waarvan meerdere soorten exclusief.
Ruud van Noort: “Ons assortiment is een hele mooie aanvulling op het reeds bestaande hyacintenaanbod van Decorum lid Straathof Flowers. Wij denken dat we elkaar alleen maar versterken. Met de komst van een persoonlijk verkoopster die voor zowel Straathof Flowers als ons (en vijf andere leden) aan de slag gaat, zien wij enorm veel kansen. Bij ons staat Decorum bekend als kwaliteitsmerk, hier ligt ook onze focus. Daarom zijn we trots te kunnen melden dat we lid worden.”