Het Ctgb heeft een toelating verstrekt voor Sivanto Prime, een nieuw insecticide van Bayer. Daarmee krijgen telers de beschikking over een modern, snelwerkend en betrouwbaar insecticide dat past in een duurzame teelt. Door de toenemende restricties op insecticiden is het een welkome aanvulling op het pakket.

De belangrijkste voordelen zijn: een breed werkingsspectrum tegen een brede reeks aan zuigende insecten zoals wittevlieg (kas- en tabakswittevlieg), bladluis, wol-, dop- en schildluis, cicaden, perenbladvlo, wantsen en trips. Het middel is effectief tegen zowel nimfen/larven als volwassen stadia en past in een geïntegreerd systeem. Door de snelle aanvangswerking wordt de zuigschade snel gestopt en blijft de kans op virusoverdracht door luis of wittevlieg beperkt, aldus Bayer.
Het middel mag worden toegepast in onder andere, bloembollen, bloemisterij-, boomkwekerijgewassen en vaste planten en in de bedekte teelt van aardbei, framboos en vruchtgroenten. Sivanto Prime is vanaf half april leverbaar.