Caterpillar start in het 4e kwartaal van 2021 met het aanbieden van Cat generatorsets die op 100% waterstof kunnen draaien, incl. volledig hernieuwbare groene waterstof, op een ‘design-to-order’-basis. Als officiële dealer van Caterpillar machines, motoren en power systemen is Pon Power daar natuurlijk trots op en blij mee. Het is weer een volgende stap in de energietransitie.

Nieuwe 100% waterstof gasgeneratorset

De Cat G3516H gasgeneratorset die vanaf het 4e kwartaal van 2021 aangeboden wordt, is speciaal geconfigureerd om op 100% waterstof te draaien en heeft een vermogen van 1250 kW voor continue, primaire en load management applicaties van 50 of 60 Hz.

Nieuwe generatorsets die op 25% waterstof draaien

Later dit jaar zal Caterpillar in Noord-Amerika en Europa ook beginnen met de gefaseerde uitrol van de Cat CG132B, CG170B, G3500H, G3500 (met Fast Response) en CG260 gasgeneratorsets die zijn geconfigureerd om te kunnen werken op aardgas waar 25% waterstof aan toegevoegd is.
Daarnaast zal het bedrijf retrofit kits aanbieden die waterstof-mengmogelijkheden tot 25% waterstof bieden voor geselecteerde generatorsets die op deze motorplatforms zijn gebouwd. De productie van nieuwe aardgas generatorsets en retrofit kits die op 25% waterstof kunnen draaien, begint in het 4e kwartaal van 2022.

CO2 uitstoot verminderen

Caterpillar heeft al meer dan 35 jaar ervaring met brandstof met een hoog waterstofgehalte. Met de generatorsets die op 100% waterstof kunnen draaien, wordt deze erfenis verdergaand uitgebreid.
Caterpillar blijft investeringen doen die gericht zijn op het verbeteren van waterstof aangedreven machines, motoren en power systemen, aangezien deze brandstof waarschijnlijk een rol zal spelen in de plannen voor een koolstofarme toekomst.
Een belangrijke doelstelling van Caterpillar, Pon Power en haar klanten, is het verminderen van CO2 uitstoot. Caterpillar’s hoogwaardige technologieën, die het mogelijk maken om waterstof te gebruiken als brandstof, dragen daaraan bij.

“We willen motoren en energieoplossingen blijven leveren met de hoogste bedrijfszekerheid, tegen de laagste kosten, terwijl we tegelijkertijd rekening houden met milieudoelen. De 100% waterstof generatorset van Caterpillar is daar een goed voorbeeld van.”
Jochem Neuteboom, Commercial Director Pon Power

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen die Pon Power ziet op het gebied van energietransitie in de glastuinbouw? Neem dan gerust contact op met Patrick de Ruiter van Pon Power via 078-6420420 of patrick.de.ruiter@pon-cat.com of check onze website en download onze brochure.