‘Verrast en trots.’ Dat zijn de mensen bij Opti-flor, zo schrijft het bedrijf in een reactie, door het winnen van de Klaas Schoone Memorial Award 2017. Deze award wordt uitgereikt aan personen die orchideeën in de spotlights zetten. In de twee voorgaande edities ging deze eervolle prijs naar veredelaar Yung-Yu Lin van Brother Orchids Taiwan (in 2013) en naar de Duitse veredelaar Burkhard Holm (in 2015).

Het juryrapport spreekt bij het winnen van de award door Opti-flor over het ‘belang van kwaliteit in het bedrijf. Hier wordt gewerkt in een open, actieve en resultaatgerichte cultuur. Om op een ongebaand pad, op een vernieuwende wijze producten aan de man te brengen vergt veel inspanning en volharding’, aldus de jury

Compliment voor medewerkers

Bij Opti-flor zijn ze erg verguld met dit compliment dat volgens de leiding vooral toekomt aan alle Opti-flor medewerkers, die dit door goed samenwerken bereiken. Het bedrijf vierde dit op een mooie zomerse dag door alle medewerkers te trakteren op ijs die via een ijscok
ar voor de zaak werd uitgedeeld. De Klaas Schoone Memorial Award 2017 zelf werd op 14 juni al door mede-directeur Rene Hendriks in ontvangst genomen tijdens een vakbijeenkomst van Floricultura in Heemskerk. Tijdens die bijeenkomst zei juryvoorzitter Wim Wooning dat Opti-flor een waardige vertegenwoordiger is van het orchideeënvak.

Eervolle prijs

De eervolle prijs is vernoemd naar Klaas Schoone, een hele inspirerende man en tevens een van de grondleggers van Floricultura. De internationale prijs is bedoeld voor mensen die net als Schoone – die 10 jaar geleden is overleden – veel betekenen voor het orchideeënvak. Vakgenoten uit de hele wereld beoordelen alle nominaties voor de award die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt. Naast een mooi beeldje hoort bij de Award ook een geldprijs van €10.000.

Tekst: Rob van Mil