Oreon presenteert tijdens de GreenTech in Amsterdam RAI de Oreon Grow Light Extended Voltage, een nieuwe watergekoelde LED-armatuur die geïnstalleerd kan worden op een 400V installatie.

Het nieuwe LED-armatuur met een hoger voltage kan in een bestaande 400VAC (480VAC voor Noord-Amerika) installatie worden ingepast. Daardoor zijn de installatiekosten lager als telers willen switchen van HPS- naar LED-verlichting. Ook gaat de lichtoutput per armatuur omhoog naar 1790 uMol/s, bij een gelijkblijvend hoge efficiency. Daarmee is de Oreon Grow Light 2.2 EV een volwaardige vervanger van de 1000W HPS-lamp, aldus Oreon.

Lenzen

De lamp is leverbaar met twee verschillende lenzen. De “batwing” breedstraler zorgt voor uniformiteit op het gewas, ook op kortere afstanden. Daarnaast is een diepstraler beschikbaar. De lamp is ontwikkeld in samenwerking met driver fabrikant Mean Well. “We werken al 10 jaar samen met Mean Well en zijn blij dat zij versneld de driver voor deze lamp hebben ontwikkeld”, aldus Twan Mennink CTO van Oreon.

Oreon staat van 12 t/m 14 juni op de GreenTech in de RAI Amsterdam: hal 12, stand 216.

Bron/foto: Oreon.

Gerelateerd