Met meer dan 15 werkende industriële robotsystemen, robotlasdemonstraties en supersnelle en nauwkeurige handlingrobots belooft de klantendag en open dag van Rolan Robotics op respectievelijk 8 en 10 juni een spektakel te worden.

Coach Mark Lammers opent tijdens de klantendag op 8 juni het spektakel met een energieke lezing. Tijdens de klantendag zijn er speciaal voor klanten in de metaal en non-metaal diverse leerzame themalezingen. Later op de dag geeft het ”Dutch Nao team” een demonstratie met de menselijke Nao robots. Bezoekers kunnen zelf met een mobiele telefoon een robot programmeren.

Demonstraties en lezingen

Gedurende de klantendag en open dag zijn er continu robotdemonstraties met OTC, Fanuc en Stäubli-robots. Zowel industriële als leuke toepassingen, zoals bijvoorbeeld een basketball-robot, een robot die op kleur sorteert, een moerensorteer-robot, supersnelle handling-robots en een palletiseer-robot. In de demotruck van OTC kan men kennis maken met de nieuwste handlasmachines. Rolan zal tijdens de klantendag ook een nieuwe robotarm introduceren. Het gaat om de OTC lasrobot met slangenpakket. De gewijzigde geometrie van de robot draagt bij aan een verbeterde bereikbaarheid.

“Vijf jaar geleden namen veel zakelijke relaties, omwonenden, vrienden en bekenden van de gelegenheid gebruik informeel een kijkje te nemen in de maakindustrie met robots. Niet vaak is er een gelegenheid om zo veel werkende robots bij elkaar te zien, waarmee alledaagse producten worden gemaakt en verwerkt”, aldus Rolan Robotics.