De Nederlandse glastuinbouw innoveert voortdurend. Bovendien staan teeltbedrijven en kenniscentra open om die nieuwe kennis en ervaringen te delen met telers over de hele wereld. Op dinsdag 14 en woensdag 15 februari 2017 krijgen internationale telers de gelegenheid om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouw tijdens de HortiContact Tour.

Deze tweedaagse excursie is een samenwerking tussen de organisatie van de vakbeurs HortiContact (dinsdag 14 t/m donderdag 16 februari 2017 in Evenementenhal Gorinchem), Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. Het programma bestaat in grote lijnen uit: het bezoeken van toonaangevende bedrijven (gespecialiseerd in snijbloemen, potplanten en glasgroenten), lezingen van onderzoekers en docenten van gerenommeerde kennisinstituten en uiteraard een bezoek aan de vakbeurs HortiContact.

Praktijkbezoeken

Op de eerste dag van het tweedaagse programma staan bezoeken aan teeltbedrijven en onderzoekslocaties op het programma. Deze praktijkdag brengt de deelnemers onder andere naar een modern, vooruitstrevend groentebedrijf in de teeltregio Bleiswijk. Chrysantenbedrijf Arcadia opende in 2015 een nieuwe kas in De Lier. Het bedrijf is pionier op gebied van Het Nieuwe Telen en plantgezondheid. Sion Orchids – eveneens in De Lier – wordt gezien als een vernieuwende producent van jonge planten in phalaenopsis. Het bedrijf is internationaal actief op meerdere continenten.
In Bleiswijk zijn de onderzoekslocaties van Wageningen University & Research (afdeling glastuinbouw) en Delphy Improvement Centre gevestigd. Beide kennisinstituten nemen de bezoekers mee langs de nieuwste ontwikkelingen en teeltproeven.

Lezingen en beurs

Dag 2 speelt zich af in Gorinchem, gelegen op 35 km ten oosten van Rotterdam. Op de beurslocatie van HortiContact geven onderzoekers van Wageningen University & Research boeiende presentaties: Ep Heuvelink over de fascinerende wereld van plantkunde en Frank Kempkes over het nieuwste project van de universiteit op het gebied van kassenbouw, de winterlichtkas.
Aansluitend krijgt de groep een lunch aangeboden. In de middag kan een bezoek worden gebracht aan de vakbeurs HortiContact, met gemiddeld ruim 450 tot 500 deelnemers de grootste en best gewaardeerde ontmoetingsbeurs voor de glastuinbouw in Nederland. Op beide dagen biedt de organisatie een afsluitend diner aan.

Deelname gratis

Dankzij de steun van diverse sponsoren is deelname aan de HortiContact Tour gratis. Internationale telers dienen hun reis naar Nederland en de hotelovernachtingen zelf te verzorgen. Wel kunnen geïnteresseerden via de organisatie gebruik maken van een hotelaanbieding en transfers naar de luchthaven.

Meer informatie/aanmelding

Kent u telers in uw internationale zakennetwerk voor wie deze tour interessant is? Verwijs hen voor meer info naar het Engelstalige persbericht.

Gerelateerd