SERCOM Regeltechniek BV uit Lisse heeft op de IPM in Essen een nieuw systeem voor voor draadloze communicatie tussen een centrale computer en meerdere substations geïntroduceerd. Ook is het mogelijk om hiermee doseringssystemen in open velden aan te sturen.

SERCOM is de eerste die radiotechnologie toepast om de communicatie tussen computers over lange afstanden real-time te realiseren. Het nieuwe tweerichtings-communicatiesysteem – Wireless Xtender genaamd – maakt het mogelijk om te communiceren tussen de hoofdcomputer en maximaal 16 substations, over een afstand van circa 5 kilometer. Dit biedt mogelijkheden om meerdere locaties vanuit een centraal kantoor te besturen en productiegebieden uit te breiden zonder dure en tijdrovende bekabeling. Het is ook niet nodig hiervoor de bestaande computer te vervangen.

Het afgelopen jaar heeft SERCOM dit nieuwe product uitgebreid getest op verschillende locaties en toepassingen in binnen- en buitenland. De innovatie zal naar verwachting nieuwe deuren openen voor veel meer toepassingen, aldus SERCOM. De Wireless Xtender dingt mee naar de IPM Innovation Award 2018.

Bron/foto/video: SERCOM.


Gerelateerd