De zuidelijke groene schildwants, Nezara viridula, is een zeer ernstige plaag die veel belangrijke voedselgewassen aantast. Nezapar, de sluipwesp Trissolcus basalis, bestrijdt Nezara effectief door te voorkomen dat de eieren van de schildwants uitkomen.

Dankzij het gebruik van de sluipwesp kunnen storende correctiemaatregelen aanzienlijk worden verminderd. Het resultaat: het bestaande systeem voor biologische bestrijding blijft intact. Koppert heeft met succes commerciële hoeveelheden van de sluipwesp Trissolcus basalis gekweekt, die effectieve resultaten hebben laten zien bij de preventieve en licht curatieve bestrijding van het plaagdier.

Voorheen konden schildwantsen alleen worden behandeld met zeer verstorende chemische middelen, waardoor telers voor een moeilijke keuze stonden: het arbeidsintensieve handmatig verwijderen van de schildwants, met het risico dat hun waardevolle gewas werd beschadigd, of het toepassen van verstorende correctiemaatregelen.

Daarnaast wordt een nieuw bijvoerproduct voor roofmijten op de markt gebracht waardoor de natuurlijke vijanden nog harder aan de slag gaan om schadelijke plagen bij uiteenlopende gewassen te bestrijden. Nutemia, een nieuwe mix die rijk is aan voedingsstoffen, vormt een aanvulling op het menu van diverse roofmijten en zorgt voor een populatiegroei tot wel 50%.

Het product is een combinatie van twee bestaande voedselbronnen: Nutari en Artefeed. Samen geven ze roofmijten een voedingsboost, waarmee hun populatie aanzienlijk sneller groeit en waardoor ze langer werkzaam zijn. Extra voordelen: arbeidsbesparend, een alles-in-een-product, gebruiksklaar voor de teler om roofmijten bij te voeden. Een eenvoudigere, wekelijkse toediening en de plastic verpakking is vervangen door een kartonnen koker.

MEER INFO: KOPPERT
STAND F105