Smiemans Projecten uit Kwintsheul heeft opdracht gekregen om de bovenbouw van World of Westland in Honselersdijk te bouwen. WOW wil hét internationale innovatie- en kenniscentrum voor de glastuinbouw worden.

Medio maart start Smiemans met de bouw. De glazen constructie wordt gebouwd op de onderbouw die momenteel wordt gerealiseerd door Eekhout Bouw. Dit toonaangevende centrum krijgt een vloeroppervlakte van 4.520 m2. Het centrum verrijst tegenover het Trade Centre van Royal Floraholland. De eerste paal werd op 13 september van dit jaar geslagen.

Twee verdiepingen

Het glazen dak is 12,30 meter hoog, hoog genoeg voor twee verdiepingen met gezamenlijke faciliteiten voor circa 300 gasten, zoals een auditorium, vergaderzalen, flexwerkplekken en een restaurant. Hier gaan MBO Westland, Demokwekerij Westland en de stichting GFFX (Greenport Food&Flower Xperience) gebruik van maken. GFFX gaat zich er ook vestigen.

Naast het glazen gebouw worden een school en onderzoekskassen gebouwd. WOW biedt straks plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en 80 bedrijven die er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw zullen presenteren. Hierdoor komen 365 dagen per jaar onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven bij elkaar.

Bron/illustratie: Smiemans Projecten.

Gerelateerd