Voor haar wereldwijde FoodTech innovatieprogramma zoekt Startupbootcamp, een wereldwijd netwerk van start-up accelerators, nieuwe deelnemers. Het gaat om bedrijven in de Agrotech die actief zijn in segmenten als zaadveredeling, nieuwe proteïnebronnen en precisielandbouw. Ook start-ups die zich bezighouden met nieuwe manieren van verwerking, verpakking en voedselveiligheid komen in aanmerking.

Startupbootcamp heeft al een FoodTech programma lopen in Rome, maar voegt nu een programma in Eindhoven toe aan haar wereldwijde FoodTech innovatieprogramma. In het tweede kwartaal van 2017 kunnen bedrijven zich aanmelden voor één van de tien plaatsen. Het programma in Eindhoven zal worden geleid door Edwin de Zeeuw, momenteel actief als managing partner selection voor het Startupbootcamp Smart City & Living programma in Amsterdam. “Ons voedselsysteem staat onder immense druk. Om in de toekomst de wereld te kunnen voeden, is het noodzakelijk dat we naar een duurzamer systeem gaan met een eerlijkere waardecreatie in iedere stap van de keten. Daarvoor hebben we innovatie nodig en we gaan de ondernemers helpen die daarvoor zorgen.”

Innovatief in voedselproductie

Volgens Ruud Hendriks, co-founder van Startupbootcamp Global, is Eindhoven de perfecte stad voor het nieuwe FoodTech programma. Hendriks: “Nederland is altijd al een innovatief voedselproducerend land geweest. We zijn de derde grootste exporteur van voedselverwerkingsmachines wereldwijd en de vierde grootste exporteur van landbouwmachines. We hebben een uitgebreide kennis van de industrie en onze voedselproductie is enorm efficiënt. Eindhoven is één van de slimste regio’s ter wereld met een zeer actief start-up ecosysteem. En met steden als Venlo, Helmond, Veghel en Den Bosch op 30 minuten afstand, ligt Eindhoven in een centrum van de agro- en voedselindustrie van Nederland.”

Meer informatie over het programma en informatie over de domeinen waarop men start-ups zoekt, is te vinden op de website van Startupbootcamp.

Bron/foto: Startupbootcamp.

Gerelateerd