Minigerberateler Van Veen Gerbera uit De Lier fuseert met grootbloemige gerberateler Barendse Gerbera’s uit Naaldwijk tot één bedrijf. De samenwerking is tot stand gekomen uit strategische overweging. Het samengaan van de twee bedrijven zorgt voor de benodigde groei, een efficiëntieslag en verdere specialisatie van taken.

In het verleden hebben de betrokken families Van Veen, Groenewegen en Barendse jaren samengewerkt en gepionierd in de gerberateelt. Door het samengaan van de familiebedrijven leidt deze voorgeschiedenis nu tot één bedrijf met een veelbelovende toekomst. Op termijn zal de locatie in Naaldwijk worden omgebouwd tot productie van minigerbera’s. Alle minigerbera’s worden afgezet via Colours of Nature.

Barendse Gerbera’s

Gerberateler Barendse Gerbera’s is een modern teeltbedrijf waar uitsluitend grootbloemige gerbera’s worden geproduceerd. Het bedrijf is in 1968 opgericht door Theo Barendse en schakelde in 1979 over naar de teelt van gerbera. Het bedrijf wordt nu gerund door Peter Barendse. In 2008 is geïnvesteerd in een gloednieuw bedrijf, op steenworp afstand van de oude kwekerij aan de Hoge Geest in Naaldwijk. Het huidige bedrijf is bijna 3 ha groot en voorzien van alle moderne teelttechnieken om een topkwaliteit gerbera te produceren. Barendse is lid van coöperatie Summit Gerbera, waarbinnen de grootbloemige rassen worden vermarkt.

Van Veen Gerbera

Familiebedrijf Van Veen Gerbera teelt gerbera’s in De Lier op twee locaties, Hofzichtlaan en Kasteelweg op een totale oppervlakte van 9,3 ha. Het bedrijf produceert minigerbera’s in grote volumes voor de grootschalig inkopende klant. Met een professioneel en betrouwbaar team streeft Van Veen Gerbera naar het allerbeste resultaat. Zo produceert de organisatie op een eerlijke en transparante wijze haar producten. Van Veen is lid van Colours of Nature, een Nederlandse coöperatie van minigerbera telers.