Sinds kort is Rob Baan toegetreden tot het bestuur van het Varend Corso Westland. Mede door zijn inbreng gaat er volgend jaar veel veranderen. In 2020 krijgt het corsoweekeinde een extra dagdeel, wordt de route uitgebreid naar Den Haag en komt er een samenwerking met SBS6.  Het corsoweekend verhuist op de evenementenkalender en zal in het eerste weekend van juli, van donderdag 2 t/m zondag 5 juli, door de Zuid-Hollandse wateren trekken. Buiten de vakantieperiode kan meer publiek komen kijken en kunnen meer deelnemers en schippers meevaren.

De schippers steken volgend jaar al op donderdagmiddag van wal, om vanaf Honselersdijk naar Maassluis te varen. Op vrijdag leidt de route vanuit Maassluis, via Vlaardingen en Midden-Delfland naar Delft. Op zaterdag start de stoet in Den Haag en trekt het centrum in. De slotzondag, wordt het ‘thuiskomen’, waarbij de deelnemers na drie dagen schitteren in de regio in het eigen Westland onthaald worden.

Samenwerking met SBS6

Eveneens nieuw is een samenwerking met televisiezender SBS6. Dat vergroot de bekendheid van een van de grootste evenementen van Nederland nog verder en de prachtige Westlandse bloemen, planten en groenten komen bij nóg meer mensen letterlijk in beeld.
Met alle vernieuwingen krijgt het corso een groter bereik. Miljoenen kijkers die via SBS6 de voorbereidingen van het corso kunnen volgen (via het programma De Grote Tuinverbouwing) en Den Haag als toevoeging aan de route met meer dan een half miljoen inwoners als potentiële extra bezoekers. Bovendien kan het corso op meer media-aandacht rekenen omdat het niet langer tegelijk valt met de Canal Pride in Amsterdam.
De organisatie heeft nog veel werk te verrichten voordat de nieuwe route een feit is. Voor het bestuur stond vast dat er iets moest veranderen. Het aantal deelnemers loopt al enkele jaren terug en ook verschillende sponsoren zijn in de afgelopen edities helaas afgehaakt. De nieuwe opzet moet het mooiste evenement van Nederland weer een nieuw elan geven. Tijdens diverse bijeenkomsten met de politiek, gemeenten, vrijwilligers en schippers bleek dat de veranderingen breed worden gedragen. Alle betrokkenen voelen de noodzaak voor verandering.