Het bedrijf Voshol dat geavanceerde klimaatsystemen levert in de glastuinbouw wordt onderdeel van GreenV. De twee bedrijven Voshol Warmte- en Elektrotechniek en het Canadese JV Energy Solutions worden toegevoegd aan de internationaal opererende groep van toeleveranciers in de tuinbouwsector. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren.

Voor de investeringsgroep is de komst van Voshol een volgende stap in de groeistrategie die, met de steun van investeerder HAL, de referentie wil worden in de internationale tuinbouw door leidende en innovatieve toeleveranciers nauw te laten samenwerken en elkaar te versterken.

Specialist in klimaatbeheersing

Binnen de glastuinbouw staat het bedrijf bekend als een innovatieve toeleverancier (ontwerp, ontwikkeling en installatie) van klantspecifieke warmtesystemen en elektrotechnische installaties. In Waddinxveen werken 45 medewerkers en in Kingsville 9 medewerkers. Zij brengen veel kennis en ervaring in op het gebied van klimaatbeheersingssystemen. Ook krijgt GreenV fysiek voet aan de grond in Canada doordat daar een eigen serviceorganisatie actief is die essentiële systeemcomponenten uit de EU op voorraad houdt en van daaruit kan leveren aan Canadese en Amerikaanse tuinbouwklanten.

Versterken aanwezigheid in Noord-Amerika

Voor CEO Jan Derck van Karnebeek van GreenV is het bedrijf een parel in de wereld van de internationale glastuinbouw: “Voshol loopt met haar oplossingen echt voorop in de Europese en Noord- Amerikaanse markt. Ze is in haar domein de referentie en past om die reden in ons groeiplan dat we stap voor stap uitrollen door gericht nieuwe bedrijven toe te voegen aan onze groep. We versterken met deze overname vooral onze aanwezigheid in Noord-Amerika dat voor ons een belangrijke eindmarkt is én voegen opnieuw essentiële kennis en kunde toe aan onze totaalpropositie.”

Continuïteit op lange termijn gewaarborgd

Jan Voshol, de Nederlandse directieleden Lennert Bredemeijer en Wilco Voshol, en Field & Operations manager in Canada Henry Friesen blijven onverminderd actief in en betrokken bij de twee bedrijven in Nederland en Canada.
In een reactie zegt Jan Voshol: “We blijven onze klanten gewoon op dezelfde manier als voorheen bedienen, maar we hebben straks nog meer te bieden. De continuïteit van ons bedrijf is op de lange termijn gewaarborgd en daar zijn Lennert, Wilco, Henry en ikzelf natuurlijk enorm blij mee. De groep heeft een uitgesproken langetermijnvisie en ambities die we als bedrijf nooit alleen zouden kunnen realiseren. De markt consolideert in sneltreinvaart en ook wij wilden gewoonweg een keer deze stap zetten.
Inmiddels bestaat GreenV na diverse opeenvolgende overnames uit Prins Group (kassenbouw; 2020), Stolze (installatietechniek; 2020), HT Verboom (interne transportsystemen; 2022), Prins USA (kassenbouw; 2023), Voshol Warmte- en Elektrotechniek (2023) en JV Energy Solutions (2023). Betrokken partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.