Phalaenopsisteler De Vreede Holland uit Bleiswijk en Hulst Tuinplanten uit Hazerswoude-Dorp spelen in op de vraag van exporteurs en retailers naar innovatie, maatwerk en meer toegevoegde waarde. Deze ontwikkelingen worden samengebracht in één initiatief: Quality Plants Europe.

De tuinbouwsector professionaliseert in hoog tempo. Exporteurs en retailers willen zich onderscheiden in de markt. Tegelijkertijd groeit de behoefte aan meer efficiëntie in de keten van producent naar consument. Dit vraagt om een nieuwe aanpak.

Retail ontzorgen

In Quality Plants Europe bundelen grote en gerenommeerde aanbieders van tuin- en potplanten hun krachten. Door de wensen van exporteurs en eindklanten te combineren met productkennis en productaanbod ontstaat een korte, vraaggestuurde keten.
Ricardo Kraak, general manager van De Vreede Holland: “Met een team van specialisten ontzorgen we de grootschalig inkopende retail door het leveren van kwaliteitsproducten in complete en winkelklare oplossingen”. Dennis de Jong van Hulst Tuinplanten vult aan: “Wij verzorgen straks de verkoop van de producten voor de aangesloten telers. Door alles te verzorgen, van het verwerken van orders, assemblage en logistiek tot en met de marketing van het eindproduct, zijn we een interessante partner voor zowel teler, exporteur als retailer”.

Gevestigde namen

De Vreede Holland is gespecialiseerd in 9 cm phalaenopsis en heeft 4 teeltlocaties in Bleiswijk met een totale oppervlakte van 12 ha. Hulst Tuinplanten levert jaarrond groenblijvende tuinplanten aan tuincentra, bouwmarkten en supermarkten. Beide bedrijven zijn gevestigde namen in de branche.
Door de bundeling van de krachten van de twee bedrijven wordt een breed assortiment aan kwaliteitsproducten én kennis aangeboden. De officiële lancering van de samenwerking zal in januari 2021 plaatsvinden.