Informatie- en educatiecentrum Tomatoworld en World Horti Center gaan nauwer samenwerken. Daarvoor tekenden beide partijen onlangs een intentieverklaring. Samen willen ze de tuinbouwsector nationaal en internationaal nog beter op de kaart zetten.

De samenwerking wordt operationeel ingevuld door gezamenlijk bezoekers te ontvangen en evenementen en opleidingstrajecten te organiseren. Ook het samenbrengen van tuinbouwpartners zien zij als een gezamenlijke activiteit. Integratie van beide organisaties is het uiteindelijke doel.

Maatschappelijke vraagstukken

“De wereld van de glastuinbouw is internationaler dan ooit en Nederland heeft hierin een leidende positie. Continue en versnelde innovatie en samenwerking is van groot belang om deze koploperspositie van Nederland in de wereld te behouden”, zeggen beide partijen in een verklaring. “Tomatoworld en World Horti Center spelen hierin een belangrijke rol door oplossingen uit te dragen die hun partners en participanten bieden voor het welzijn en welbevinden van mensen. Samen met deze partners bieden zij oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken, zoals voedselvoorziening, welbevinden en duurzaamheid.”

Bron en foto: WHC/Tomatoworld.

Gerelateerd