Na jaren van onderzoek en ontwikkeling door wetenschappers en technologen presenteert Paskal een nieuwe oplossing voor irrigatiemonitoring: de DrainVision. Het is een draadloos, standalone systeem dat door middel van het nauwkeurig volgen van het gewas oplossingen biedt.

Daardoor kan een teler beter onderbouwde irrigatiebeslissingen nemen. Het apparaat verstrekt nauwkeurige realtime informatie met betrekking tot het watergehalte van het substraat, het irrigatievolume en de hoeveelheid drainwater.

De door de draadloze monitors verzamelde data wordt verzonden naar een basisstation. Dit station zendt de gegevens door middel van een ingebouwde GSM-module naar een ‘cloudserver’. Met deze technologie heeft de teler de mogelijkheden om water, meststoffengebruik en gewasopbrengst te optimaliseren. De software van het systeem is toegankelijk via iedere aangesloten smartphone, tablet of computer. Telers en adviseurs kunnen de status van de watergift realtime beoordelen en een actieplan opstellen, zelfs op afstand.

MEER INFO: PASKAL NEDERLAND
STAND 176

Gerelateerd