Maan Biobased Products en Klasmann-Deilmann gaan samenwerken voor de internationale vermarkting van de Growcoon. De Growcoon is een 100% afbreekbare wortelplug, ontwikkeld en geproduceerd door Maan Biobased Products.

“De Nederlandse markt heeft ons in het afgelopen jaar de bevestiging gegeven dat de Growcoon een baanbrekend, toekomstgericht en succesvol product is voor de tuinbouwsector. Om dit product in Nederland en Europa bij kwekers onder aandacht te brengen, wilden wij samenwerken met een gevestigde, internationaal opererende partij”, zegt Bart Oude Wesselink, Managing Director van Maan Biobased Products. Die partij werd Klasmann-Deilmann, wereldwijd marktleider in substraat met eigen veenderijen in Duitsland, Ierland, Litouwen en Letland. De substraatleverancier heeft op dit moment nog geen wortelpluggen in haar assortiment en ziet in de Growcoon een game-changer. Ted Vollebregt, Managing Director van Klasmann Deilmann Benelux: “Wij zien de Growcoon als een product dat de tuinbouwsector structureel zal veranderen.”

Game-changer

De Growcoon is een 100% afbreekbare wortelplug voor de tuinbouw. De afbreektijd ligt gemiddeld op twaalf maanden, afhankelijk van de bacteriewerking, vochtigheid en zuurgraad van het substraat. Het actieve bodemleven in vollegrondsteelten versnelt het afbraakproces. De Growcoon kan geautomatiseerd in alle gangbare trays worden aangebracht en met substraat worden gevuld. De juiste pasvorm van de Growcoon, in combinatie met los gevuld substraat en een open netstructuur, vormt een ideale basis voor optimale en snelle plantgroei. Na de succesvolle introductie in 2016 verwacht Maan Biobased Products in 2017 minimaal een vertienvoudiging van de afzet.

Bron/foto: Maan Biobased Products.

Gerelateerd