Hortilux Schréder uit Monster lanceert onder de naam Hortisense een digitaal platform dat de teler meer controle en inzicht geeft in groeilicht en de groeilichtinstallatie. Het platform meet en bewaakt diverse groeilichtprocessen in de kas met sensoren en PLC’s. De bijbehorende softwareapplicaties interpreteren de gemeten data en presenteren deze aan de teler als relevante informatie.

De ‘asset performance-module’ van het systeem bewaakt trafo’s en panelen actief tegen oververhitting en de kwaliteit van de energie/stroom. De ‘light management-module’ geeft onder meer real time inzicht in de hoeveelheid licht die op het gewas komt, zowel van de zon als van de groeilichtarmaturen.

Meer inzicht in onderhoud

De ‘maintenance-module’ geeft onder meer inzicht in de resterende levensduur van lampen en geeft automatische meldingen bij afwijkingen in de groeilichtinstallatie. Het platform vergroot derhalve de efficiëntie van de groeilichtinstallatie en de bedrijfszekerheid van de elektrotechnische installaties. Het verhoogt het rendement per vierkante meter, waarbij geen afzonderlijke systemen nodig zijn.

Meer informatie, Hortilux Schréder, Stand 286, HortiContact Gorinchem

Gerelateerd