Wilbert de Rijke uit Poeldijk stopte in 2021 bij het ouderlijk bedrijf en begon voor zichzelf. Hij huurde een bestaand bedrijf van 2,2 ha in Monster, dat deels was voorzien van transportbanden. Het systeem kreeg uitbreiding en een upgrade, zodat het uitzetten, rapen, bufferen en verwerken op rolletjes loopt. Zijn hoofdproduct ranonkel arriveert goed gesorteerd op de verwerkingslijn, wat meer oplevert en arbeid bespaart.

Wilbert de Rijke begon zijn bedrijf met beperkte middelen en investeerde met beleid om het toekomstbestendig te maken. Aan het interne transport moest echter snel iets gebeuren, bleek bij de start in het najaar van 2021.” De vorige huurder had het WPS-transportsysteem in de kas achtergelaten, maar voorzieningen in de bedrijfsruimte waren er niet”, blikt hij terug.
“We hebben eerst een band geplaatst vanaf de oppotlijn in de schuur naar de interne transportlijn in de kas. Dat was lastiger dan gedacht, omdat de band in de kas nogal zwabberde. Daardoor vielen er vaak potten om.”
Er moest dus een oplossing komen. En een goed sorteer- en buffersysteem voor efficiënte verwerking. De Rijke: “Ranonkel is ons voornaamste product en dat is verre van homogeen. Ook het verwijderen van bruine en verwelkte bladeren onderaan de planten kost relatief veel tijd. Een goede sorteer- en verwerkingslijn verdient zich met dit product snel terug en is minder belastend voor de medewerkers.”

Brede oriëntatie

Nadat de eerste afdelingen met vallen en opstaan van planten waren voorzien, nam de kersverse ondernemer contact op met de oorspronkelijke leverancier van het transportsysteem. Ook andere gespecialiseerde bedrijven werden uitgenodigd om eens te komen praten, want vanwege de dringend gewenste upgrade en uitbreiding wilde De Rijke zich breed oriënteren.
“Wat me opviel, is dat de bedrijven soms meer flexibiliteit van mij vroegen, dan zij zelf konden bieden”, vertelt de ondernemer. “Misschien hadden ze een luxeprobleem, maar het zou allemaal lastig, tijdrovend en duur worden. Eén van leveranciers vroeg me om een half jaar geduld te hebben. Dat was geen optie, in het voorjaar wilde ik echt een paar stappen verder zijn.”

Van service naar full service

In diezelfde periode deed zich een storing voor in de afstandsbediening van het transportsysteem. Hiervoor nam de teler contact met servicebedrijf OptiSystems, dat de vorige eigenaar al van dienst was geweest. De twee vennoten, Rick van der Tang en Wojtek Grabowski, begonnen hun bedrijf in 2018 en doen het meeste uitvoerende werk nog steeds zelf.
“Die storing was snel verholpen, maar Wilbert bleek nog meer wensen te hebben”, vertelt Van der Tang. “We zijn direct rond de tafel gaan zitten, want wij doen meer dan alleen onderhoud. Daar zijn we wel mee begonnen, maar er kwam heel snel vraag naar aanvullende diensten voor aanpassing en uitbreiding van systemen. We zijn behoorlijk allround.”

Hufterproof

De eerste opdracht na reparatie van de afstandsbediening was het verbeteren van de aansluiting tussen de oppotlijn en de transportlijn in de kas. Een lange doorvoerband op een geknikt profiel rekende af met frequent vallende potten.
De Rijke: “Wat me aanspreekt aan deze mannen is dat ze goed meedenken en het niet nodeloos ingewikkeld maken. Je kunt merken dat ze ervaring hebben en degelijk werk willen leveren.”
“Wat wij maken, moet hufterproof, duurzaam en onderhoudsarm zijn”, zegt Grabowski. “Wij gaan uit van standaardmodules, die je eenvoudig kunt installeren en uitbreiden. Onze profielen zijn robuust en zeker niet de goedkoopste, maar ze hebben een zeer lage loopweerstand. Daardoor kun je langere banden maken met behoud van een kleine motor zonder het ‘slip/stick-effect’. Dit is het schoksgewijs vastkleven en losschieten. Die kleine motor drukt de kosten dan weer, nog afgezien van de lange levensduur en lage onderhoudskosten.”
“Hou het simpel”, vult zijn collega aan. “Specials kosten bakken geld en ontwikkelingstijd, terwijl de meeste bedrijven dat niet echt nodig hebben. Voor sorteerlijnen heb je natuurlijk wel vision en software nodig. Daarvoor werken we samen met onze vaste partner DV Automation.”

Bescheiden beginnen

Op die samenwerking werd direct een beroep gedaan, want het servicebedrijf mocht de gewenste sorteer-en verwerkingsbuffer realiseren. Zeven lijnen met hoogtesortering moesten er komen. De complete sorteer en verwerkingslijn is vorig jaar februari aangelegd. Daarna hoefde er alleen nog wat programmeerwerk plaats te vinden om de gewas- en potmaatafhankelijke sorteringsklassen te optimaliseren.
Behalve het hoofdproduct ranonkel teelt De Rijke violen (trio potten), lavendel, dianthus, hebe en cyclamen (nazomer en najaar), alles in 12 cm potten. In de wintermaanden teelt hij extra zware cyclamen in potmaat 17.
Vanwege de variatie in producten en sorteringen lijken zeven bufferlijnen wat aan de krappe kant. “Op termijn worden het er misschien 25, maar voorlopig kan ik hiermee redelijk goed uit de voeten”, verklaart de teler. “Violen hoef ik bijvoorbeeld niet te sorteren. En ik wilde bewust klein beginnen. Geld uitgeven is heel makkelijk, maar ik wil het graag eerst verdienen. Rick en Wojtek hadden er geen moeite mee om me daarin tegemoet te komen en het project op te knippen. Die flexibiliteit miste ik bij andere partijen.”

Strak op de kar

Inmiddels heeft De Rijke ruim een jaar ervaring met zijn nieuwe transportsysteem, waaraan in de tussentijd niets meer is aangepast. “Tot nu toe heeft het alle beloften waargemaakt”, merkt hij op. “Bedrijfszekerheid staat voorop en storingen zijn er tot nu toe niet geweest. Je kunt de verschillende onderdelen naar behoefte aan- en uitschakelen en ook de sorteerunits werken goed. Ik kan ze ook via de telefoon bedienen.”
Qua sorteren was ranonkel zijn grootste zorg. “Het is een prachtige plant en ik heb de teelt goed in de vingers. Het blijft echter altijd een mix van kleine en grote planten. Dat is eigen aan het product, je ziet het al aan de stekken. Ik kan me voorstellen dat telers er daardoor liever van wegblijven, want het maakt een strakke planning lastiger, net zoals de verwerking.”
De ondernemer heeft er geen moeite mee, zo lang hij er maar goed voor betaald wordt. Daar lijkt de handel best toe bereid, mits ze kunnen vertrouwen op uniforme partijen. “Dat is de voornaamste reden waarom ik de verwerking snel wilde automatiseren”, zegt De Rijke tot besluit. “Een goede, automatische sortering op hoogte scheelt veel tijd bij het veilingklaar maken van de producten. We hoeven er nauwelijks in te corrigeren. Ik word er echt blij van als ik zie hoe strak het uiteindelijk op de karren staat.”

Tekst en beeld: Jan van Staalduinen en Fotostudio G.J. Vlekke