Fachjan, een gespecialiseerde kwekerij voor interieur- en projectbeplantingen, onderneemt een speciale actie om haar CO2-footprint te verkleinen. De innovatieve kweker van tropische planten sluit zich hiervoor aan bij Bamboo Village, een organisatie die CO2 compenseert door bamboe te planten in Bamboo Village in Oeganda.

Door de bijdrage van Fachjan is Bamboo Village in staat om meer dan 7.000 vierkante meter bamboe te kweken. Deze aanplant zorgt ervoor dat de kweker de uitstoot van 1,9 miljoen kilo CO2 compenseert. Bovendien geeft deze actie van Fachjan het project van Bamboo Village een droomstart.

Kans op betere toekomst

Bamboo Village zet zich via de aanplant van bamboebossen niet alleen in tegen de opwarming van de aarde, maar biedt de inwoners van Oeganda ook een kans op een betere toekomst. Het project zorgt voor werkgelegenheid en een veilig en duurzaam onderdak door middel van het bouwen van huizen.

Onderdeel van Fair Flora telers

Voor Fachjan is duurzaamheid is een belangrijk aspect binnen haar bedrijfsvoering. Bovendien is de kweker onderdeel van de groeiende gemeenschap van Fair Flora telers. Fair Flora planten worden geteeld door tuinbouwbedrijven die continu hun inspanningen (en prestaties) tonen om zo duurzaam mogelijk te werken.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Met de donatie aan het bamboe-project compenseert de teler niet alleen zijn ecologische voetafdruk, het bedrijf slaagt er ook in deze te verkleinen. Fachjan verwarmt zijn 57.000 m2 kassen met warmte uit geothermie. Ook is het dak van het bedrijf voor een belangrijk deel bedekt met zonnepanelen. Deze maatregelen verminderen de behoefte aan fossiele brandstoffen zeer sterk. Tevens heeft de teler een zeer modern irrigatiesysteem dat de hoeveelheid water beperkt die nodig is om de planten te laten groeien.

Bron: Bamboo Village / Fachjan.

Gerelateerd