In de week van 10 tot 15 september vindt in Guatamala de officiële opening plaats van Ter Laak AmericaS. Op een nieuwe productielocatie in dit Midden-Amerkaanse land is het vooraanstaande tuinbouwbedrijf Ter Laak vorig jaar met de productie van Phalaenopsis begonnen. Ideavelop organiseert nu een handelsreis naar Guatamale waarbij ook een bezoek aan de vestiging van Ter Laak onderdeel uitmaakt.

Ter Laak AmericaS produceert in Guatemala zowel eindproduct voor de lokale en regionale markt, maar ook halfwasmateriaal voor export. Bovendien heeft Ter Laak in Guatemala de handen ineengeslagen met de lokale producent van hybride groentezaad H.F.T. en de Costa Ricaanse Phalaenopsis producent Agro Orchids.

Uitnodiging voor deelname

Om de officiële opening van de kwekerij in Guatemala extra aandacht te geven, organiseren Ter Laak samen met Ideavelop een handelsbezoek aan Guatamala en Florida. Zij nodigen hiervoor Internationale bedrijven uit met interesse in Phalaenopsis. Dat geldt met name voor producenten, maar ook voor toeleveranciers en handelsbedrijven. Het doel is om een inspirerende week te organiseren die tot nieuwe, internationale contacten kan leiden.

Programma en aanmelding

In Nederland gevestigde bedrijven kunnen bij RVO Nederland een missievoucher aanvragen waarmee zij 50 procent van de deelnamekosten van 1.900 euro kunnen dekken. De resterende 950 euro plus ticket- en hotelkosten zijn voor eigen rekening. Mensen die van een missievoucher gebruik maken, moeten dit volgens de organisatie snel aanvragen. Meer informatie is te vinden op de site van Ideavelop of via e-mail bij Ed Smit (ideas@ideavelop.biz) of Shirley Barendse (s.barendse@orchidee.nl).

Aanvullende informatie

Het bezoek aan Florida valt samen met het Chrysanten Evenement dat Dümmen Orange en Ideavelop zullen organiseren: eerst in Colombia en aansluitend Florida. Beide groepen zullen op dinsdag 12 september samenkomen bij een te organiseren marketingevenement in Miami. Meer informatie over dit Chrysanten Evenement is ook op de site van Ideavelop te vinden.

Tekst: Rob van Mil.

Gerelateerd