Ook dit jaar organiseert automatiseerder Hoogendoorn masterclasses en webinars voor telers die het maximum uit hun kasklimaat willen halen.

Tijdens de Masterclasses wordt op basis van de energie-, water- en assimilatenbalans van de plant uitgelegd hoe klimaatregelen werkt en hoe de plant hier in de verschillende seizoenen en tijden op reageert. Met vernieuwde inzichten (o.a. HNT) over luchtbevochtiging, belichting en klimaatschermen leert u in twee dagen hoe u het ideale kasklimaat kunt creëren en behouden, belooft Hoogendoorn. Daarnaast worden de veelzijdige instellingsmogelijkheden van de Hoogendoorn iSii klimaatcomputer besproken. De masterclasses zijn ook leerzaam voor telers zonder een Hoogendoorn klimaatcomputer.

Masterclasses Plantfysiologie en Klimaatbeheersing

De Masterclasses worden verzorgd door Jan Voogt (onderzoeker kasklimaat) en René Beerkens (adviseur glastuinbouw). Voor teeltgerichte onderwerpen wordt een externe deskundige ingeschakeld. De instructeurs en externe deskundige geven de cursisten gezamenlijk uitleg over de natuurkundige principes van klimaatregeling en vochtbeheersing in de kas. Dit zal vervolgens worden vertaald naar concrete instellingen van de klimaatcomputer, mede aan de hand van vragen en voorbeeldsituaties die de cursisten zelf inbrengen.

Webinar ‘Smarter Growing’

In het afgelopen jaar heeft Hoogendoorn ter ere van het 50-jarig bestaan vier webinars georganiseerd. De interactieve webinars werden georganiseerd in samenwerking met partners LetsGrow.com, Koppert, Cultilene en Svensson en stonden geheel in het teken van Het Nieuwe Telen (HNT). In de eerste webinar werd de basis van HNT besproken en in de drie opvolgende webinars werd dieper ingegaan op de drie plantbalansen: de waterbalans, assimilatenbalans en energiebalans. Wie deze webinars heeft gemist of de informatie nogmaals wil inzien kan de gratis whitepapers downloaden. Meer dan 400 deelnemers uit 46 landen hebben deze webinars gevolgd. Daarom krijgen de webinars in 2018 een vervolg. De eerste webinar staat gepland op 28 maart met als thema ‘Smarter Growing’.

Aanmelden

De tweedaagse Masterclass Plantfysiologie & Klimaatbeheersing vinden plaats op 22 & 29 maart 2018 en 1 & 8 november 2018 voor siertelers en op 24 & 31 mei 2018 en 29 november & 6 december voor vruchtgroentetelers. Meer informatie en aanmelden voor de masterclasses kan via de website van Hoogendoorn. Voor de webinars kunt u zich registreren via deze link.

Gerelateerd