Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft zich de afgelopen jaren gefocust op de convenience lijn met rassen die zeer geschikt zijn voor verwerkende bedrijven, foodservice en retailers.

Komkommers zijn een belangrijk ingrediënt in de convenience industrie. De grote kern en het sappige vruchtvlees in de reguliere lange komkommers kunnen echter een negatieve impact hebben op de houdbaarheid van een salade, sandwiches of bewerkt eten. Daarom heeft het bedrijf uit De Lier een komkommer ontwikkeld met een kleinere kern en een hoger drogestofgehalte: 24-250 RZ. Dit ras is nu verkrijgbaar voor proeven voor telers en snijderijen.

In Azië worden komkommers veelal gebruikt in roerbakgerechten. De textuur van de daar gebruikte komkommer verschilt van de westerse lange komkommer. Dit maakt de Aziatische soort zeer geschikt om te wokken. Het nieuwe komkommerras, 27-103 RZ, is speciaal ontwikkeld voor de teelt in moderne hightech kassen. Zo wordt de smaak van de moderne Aziatische keuken naar de westerse markt gebracht.

MEER INFO: RIJK ZWAAN, STAND 237.

Gerelateerd